Cum sa-ti alegi palaria in functie de forma fetei

In trecut, palaria era un accesoriu obligatoriu in tinuta oricarei femei pentru ca ii oferea eleganta si feminitate. Astazi, palaria este acccesoriu chic, care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba.
Cand mergi in cautarea palariei perfecte, pe langa tendinte este esential sa stii si ce model se potriveste fiecarei fizioonomii in parte. Fie ca ai fata rotunda, ovala sau patrata, exista un tip de palarie care se potriveste perfect fiecarei fete in parte.

Fata rotunda

1-2In acest caz, palaria pe care o vei purta trebuia sa creeze lungime fetei si acest lucru poate fi facut doar de o palarie inalta. Evita palariile rotunde sau cele care stau lipite de cap pentru ca nu vor face altceva decat sa accetueze rotunjimea.
Important: Pentru a crea un efect de alungire, nu purta niciodata o palarie care acopera fruntea!

Fata ovala

2Daca fata ta este ovala, te poti declara norocoasa pentru ca poti purta aproape orice tip de palarie. Pofita de tendinte, alege un model cool, nu ocoli palariile floppy, cu boruri largi si flexibile sau celebra palarie gaucho, cu calota dreapta si boruri rotunde.

Fata prelunga

3O astfel de fizionomie trebuie completata cu o palarie cu boruri largi si cu o calota mai putin inalta. Este de preferat ca borurile sa acopere partial fruntea, iar pentru un echilibru perfect, alege o palarie cu boruri medii.

Fata patrata

4Se recomanda palariile cu boruri largi si calote rotunde, palariile clopot sau melon. Acestea vor indulci trasaturile unei fetei patrate.

Fata in forma de inima

5 Pentru femeile cu fata in forma de inima, palaria trebuie sa subtieze fruntea si sa o faca sa para mai ingusta, iar acest lucru poate fi facut de orice palarie de marime medie. Borurile nu trebuie sa fie nici foarte mari, dar nici foarte mici.