Once Upon A Time – Edelweiss Ball 2013

Artistic Director – Maria Andrei

Peste 300 de invitati au participat aseara la a 13-a editie a marelui bal Edelweiss pentru HOSPICE Casa Sperantei ce a avut loc la Biblioteca Nationala. Tema din acest an a fost ’’O seara de basm’’, astfel momentele de divertisment din timpul serii au reprezentat scene célèbre din povesti indragite si decorul a accentuat atmosfera feerica.

Balul este organizat de HOSPICE Casa Sperantei cu scopul de a strange fonduri pentru sustinerea serviciilor gratuite de ingrijire a copiilor şi adultilor cu boli incurabile şi pentru un proiect special, finalizarea constructiei noului centru HOSPICE din Bucureşti care va oferii ingrijire paliativa gratuita pacientilor cu boli incurabile.

Gazda din acest an, indragita actrita si prezentatoare tv, Dana Rogoz, a fost insotita de invitati de marca, precum Printesa Marina Sturdza, E.S. Dl. Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii, Dl. Dumitru Dorin Prunariu, Dl. Ioan Nemtoi, Dl. Helmut Duckadam si alte personalitati din tara si din strainatate.

Invitatul surpriza pentru aceasta editie a fost celebrul cantaret si compozitor italian, Toto Cutugno. Indragitul cantaret a dorit sa sustina cauza HOSPICE facand un apel celor prezenti si povestind cu emotie ca el insusi este un supravietuitor al cancerului.

Anul acesta organizatorii si directorul artistic Maria Andrei au pregatit citeva pachete de licitatie unice si pe care ’banii nu le pot cumpara’. Printre principalele pachete de licitatie din acest an se numara o calatorie impreuna cu echipa Steaua Bucuresti in avionul echipei, sejur alaturi de echipa in Londra si bilete in loja VIP alaturi de oficialii Stelei pentru meciul Chelsea – Steaua din Liga Campionilor care s-a adjudecat la licitatia cu strigare pentru suma de 3600 de euro.
Succesul licitatiei din acest an a fost insa o partida cu marele tenisman roman, Ilie Nastase, care s-a adjudecat pentru suma de 10 000 de euro.

De asemenea, participantii au putut licita si pentru o noapte in dormitorul in care s-a nascut Regina Maria a Romaniei, din Eastwell Manor. In plus, cuplul castigator a primit un costum de la Tudor, Personal Tailor si o rochie din colectia ” Elements”precum si posibilitatea de a-l intalni pe Lordul Sackville West la Castelul Knole din Sevenoaks. Pentru acest pachet de licitatie, castigatorul a oferit suma de 1800 euro.

De asemenea in cadrul licitatiei fara strigare au fost expuse pentru licitare obiecte donate de vedete de la Hollywood, o bijuterie cu diamante, oferita de celebra casa de bijuterii Sabion, o petrecere mobila cu ciocolata oferita de Heidi si o vizita cu degustare si sedere la Vila Dobrusa, in tinutul vinului Dragasani, locul de nastere al vinurilor Avincis.

Un moment emotionant al serii a fost Premiul ‘Campionul HOSPICE ‘ inmanat de presedintele HOSPICE, Dl. Graham Perolls, OBE D-lui Cristian Bonea, un tanar pacient al fundatiei care motivat de ingrijirea primita la HOSPICE face voluntariat si chiar se implica activ in organizare de evenimente de strangere de fonduri pentru ca astfel alti tineri ca si el sa beneficieze de ingrijire gratuita. Alaturi el, a mai fost premiat si ES Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii.

Balul Edelweiss a reusit sa stranga suma de 110 000 de Euro pentru sustinerea serviciilor gratuite dar si pentru construirea unui centru HOSPICE de Ingrijire Paliativa in Bucureşti care va oferi ingrijire gratuita pacientilor cu boli incurabile.

Balul Caritabil Edelweiss este sustinut de companii precum: Fundatia Vodafone, Fundatia Help Net, Anchor Grup, Whiteland Import Export, GlaxoSmithKline, Sofmedica, Fundatia Acvatot, Veolia Water Solutions & Technologies Romania, Kaufland Romania, Fildas, KPMG, Raiffeisen Bank, ProTV si a fost gazduit prin generozitatea Ministerului Culturii.

Mai multe fotografii de la eveniment sunt disponibile pe www.hospice.ro
Foto: Dragos Onac, Andrei Preda

“Once upon a time there was a great kingdom, but its people were affected by a severe disease.
Seeing his people suffer, the king made up his mind to build a great palace, larger and more beautiful than his own, where his people would be taken care of. The king knew this was the only way the suffering and pain would end.
He decided to invite his friends, kings of neighboring countries, to a great ball to help him build a better life for the people.”

Ball invitation