Edelweiss Charity Ball – 19th November 2011

Artistic Director – Maria Andrei

Darth Vader isi face aparitia la Balul Caritabil Edelweiss
Aseara la Radisson a avut loc a 11-a editie a Balul Caritabil Edelweiss, cel mai mare bal caritabil al anului 2011, organizat de Hospice Casa Sperantei si producatorul Maria Andrei cu scopul de a strange fonduri pentru sustinerea serviciilor gratuite de ingrijire a copiilor si adultilor cu boli incurabile.

Tema aleasa pentru aceasta editie extraordinara a fost “A night with the Stars”, invitatii au fost primiti inca de pe covorul rosu cu pancarde si urale de bunvenit de catre ‘fani’ voluntari hospice, unii din ei costumati in personaje celebre precum Marlin Monroe si Charly Chaplin.
Au fost prezenti la eveniment fete regale, personalitati si celebritati: Printesa Marina Sturdza, E.S. Martin Harris, OBE, Ambasadorul Marii Britanii, E.S. Mark H. Gitenstein, Ambasadorul SUA, E.S. Dl. Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei, Victor Hanescu, Iulia Vantur, Laura Cosoi, Dana Rogoz, Adela Popescu, Radu Valcan, Cabral Ibacka si alti invitati de marca.

Balul Edelweiss din acest an a fost un veritabil spectacol de lumini, sunet si divertisment unicat in Romania, reusind sa stranga impresionanta suma de 160.000 Euro. Si in acest an, am fost invitati de Dragos Bucurenci, maestrul de ceremonii al balului, sa calatorim – o calatorie imaginara in fascinanta lume a filmului.

Unul dintre momentele memorabile ale serii a fost punerea in scena a celebrului dans din Dirty Dancing. Un dans interpretat exceptional de indragitul cuplu de dansatori, Laura Cosoi si Bogdan Boanta.

Un alt moment de divertisment a fost asigurat de Trupa de flair, Exquisite – BarSolutions, care a incantat audienta cu un numar de maestrie si fler, interpretand scena de bar din filmul Cocktail.

Punctul culminant al serii a fost de departe aparitia surpriza a celebrului personaj din Star Wars, Darth Vader insotit de trupele sale. Un moment surpriza pentru invitati si unicat pentru Romania. Darth Vader , dupa o intrare impresionanta cu lumini, sunet si fum s-a indreptat direct spre scena si a declarat ca si-a luat liber de la programul lui obisnuit de cucerire a galaxilor pentru a sustine Hospice Casa Sperantei si a indemnat audienta sa doneze generos pentru acesta cauza nobila.

Anul acesta distinctia “Campionul Hospice” a fost acordata D-nei Libby Gitenstein, sotia ambasadorului SUA, pentru dedicarea cu care a sustinut si promovat serviciile de ingrijire paliativa oferite de Hospice Casa Sperantei. De asemenea “Campion Hospice” a fost numit si Dl. Marius Apetroaiei, pacient Hospice care a fost surprins si coplesit de premiu si aplauzele audientei.
“Marius este pentru mine un model si o mare incurajare. Nu l-am auzit niciodata plangandu-se si de 18 luni de cand a devenit pacient hospice a devenit si prietenul meu” a spus Dl. Graham Perolls, OBE, Presedinte si Fondator Hospice Casa Sperantei.

Principalul moment de strangere de fonduri al serii a fost precedat de discursurile Printesei Marina Sturdza, patron spiritual Hospice Casa Sperantei si de Dl. Patrick Desbien, initiatorul comitetului membrilor fondatori al noului hospice din Bucuresti.

Dl. Cabral Ibacka si Dl. Marc Jenner au sustinut in continuare principalul moment de strangere de fonduri al serii, licitatia cu strigare, care a strans impresionanta suma de 82.500 Euro.
S-au licitat pachete de licitatie cu adevarat unicate:
– Un rol in ultimul film a lui Kevin Costner oferit de producatorii Hatsields and The McCoys;
– Excursie VIP la Hollywood si Universal Studios oferita de Perfect Tour.
– Bilete VIP pentru GrandPrix-ul Spaniei la Formula 1 si acces la boxe si posibilitatea de a intalnii pilotii oferite de Fundatia Vodafone.
– O mult ravnita bicicleta Brompton si o plimbare cu Dragos Bucurenci, un mare fan al acestei biciclete.
– Discul de platina original al celebrei cantarete INNA, un disc unicat si foarte valoros care a fost insa donat cu multa bucurie de INNA pentru sustinerea Hospice.
– Un weekend de lux in Sinaia la Vila Poem Boem, vestimentatie pentru Domn si Doamna din partea Tudore Personal Tailor si Cosmina Englizian si posibilitatea de a folosi pentru weekend ultimul model de BMW seria 6 pentru o calatorie cu stil oferit de Villa Poem Boem, Restaurantul KUIB si BMW.
– Lectii de tenis cu jucatorul numarul unu de tenis al Romaniei si capitanul echipei de Cupa Davis, Dl. Victor Hanescu.
– Un pachet de licitatie “Rege si Regina la Castelul Bran” care include, cina privata dupa ora 12.00 si servicii VIP;
– Un weekend la resedinta MS Printul Charles al Marii Britanii si o cina cu Contele Kalnocky.
– Un portret facut de celebrul artist roman, Valeriu Mladin.

Balul Caritabil Edelweiss, este sustinut de companii precum: Porsche Finance Group (Gold Sponsor), Anchor Group (Gold Sponsor) Romtelecom (Gold Sponsor) DEB Sound (Gold Sponsor) Fundatia Vodafone ( Silver Sponsor) GlaxoSmithKline (Silver Sponsor) Volvo (Silver Sponsor) KIKA (Silver Sponsor) Perfect Tour (Silver Sponsor) CMG Romania, ProTV, Whiteland, Allen & Overy, CMS Cameroon Mckenna, Fundatia Dinu Patriciu, Provident Financial, Lowe & Partners, Oracle, Marsh, Price Waterhouse Coopers, Brompton Cycles, Esquisite, Malvenschi Diamond Boutique, Rhea Costa, Maria Andrei, Paul Renaud, Cirque du Soleil, Primola si Cinema City.

Hospice Casa Sperantei este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura ingrijire paliativa. Ingrijirea paliativa are ca scop alinarea durerii si controlul simptomelor bolnavilor incurabili, asistenta sociala precum si consiliere psihologica si religioasa. Hospice asigura gratuit, de 19 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.

Fundatia Hospice Casa Sperantei organizeaza de 11 ani balul caritabil Edelweiss pentru strangere de fonduri, pentru ca orice persoana diagnosticata cu o boala incurabila are dreptul la ingrijire de calitate si o viata fara durere in demnitate pana in ultima clipa a vietii.